binary zoo
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
January 23, 2018, 01:50:35 PM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
30179 Posts in 1158 Topics by 195 Members
Latest Member: dianeanderson
* Home Help Search Login Register
+  binary zoo
|-+  Binary Zoo
| |-+  Feedback
| | |-+  Music Error In Echoes And DUO [SOLVED?]
Pages: [1] 2 3 4 Go Down Print
Author Topic: Music Error In Echoes And DUO [SOLVED?]  (Read 46899 times)
Dogstar
1 XP
*
Offline Offline

Posts: 3


View Profile Email
« on: May 21, 2007, 02:21:06 PM »

 Whenever I crank up Echoes I get an error: it runs through the now loading screen with the old computer code on it, then crashes with an error: Runtime Error 3502 - Could not load music at line 5434. DUO does something similiar: it shows the Binary Zoo splash page, shows the title screen and the words Now Loading..., and then crashes with the error Runtime Error 3502 - Could not load music at line 4880.

 Now both of these errors are from fresh boots of my computer, with no other programs running. What would be causing them, and how do I fix it?


EDIT:
See possible solution here:
http://www.binaryzoo.com/forum/index.php?topic=599.msg24198#msg24198
« Last Edit: February 22, 2011, 09:16:41 PM by fog » Logged
fog
Zookeeper
1000 XP
*
Offline Offline

Posts: 13185



View Profile WWW Email
« Reply #1 on: May 21, 2007, 07:09:28 PM »

Hi Dogstar and welcome Smiley

That is a truly strange error as nobody else has reported it as far as I can remember.

Anyway thanks for the detailed error messages......I'll quickly check and see exactly which music it is trying to load at that point.

EDIT:
Well the Echoes error looks like it should just be loading the main game sountrack.  Nothing could really go wrong with that provided the file exists.

Any chance you could post the contents of any data.log or error.log files in the Echoes "data" directory?  (no need to worry about DUO)
« Last Edit: May 21, 2007, 07:27:40 PM by fog » Logged

Dogstar
1 XP
*
Offline Offline

Posts: 3


View Profile Email
« Reply #2 on: May 21, 2007, 07:46:24 PM »

Sure. Here's the data.log:

*******

GAME DATA LOG
05/21/07 : 09:17:09
Display Mode:1024 x 768 x 32
Timer Reset
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

*******

and the error.log:

*******

ERROR DATA LOG
05/21/07 : 09:17:09
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2833 : XML_Read() ::: tag not closed '>' :::
2833 : XML_Read() ::: Tag not recognised :::

*******

That help any?
Logged
fog
Zookeeper
1000 XP
*
Offline Offline

Posts: 13185



View Profile WWW Email
« Reply #3 on: May 21, 2007, 08:07:07 PM »

Sure. Here's the data.log:

*******

GAME DATA LOG
05/21/07 : 09:17:09
Display Mode:1024 x 768 x 32
Timer Reset
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

*******

and the error.log:

*******

ERROR DATA LOG
05/21/07 : 09:17:09
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
2833 : XML_Read() ::: tag not closed '>' :::
2833 : XML_Read() ::: Tag not recognised :::

*******

That help any?
Nothing obviously wrong there.  Hmm.  I don't suppose you're using any of your own music in game by putting it in the "My Music" directory?  If so then try emptying that directory please.
Logged

Dogstar
1 XP
*
Offline Offline

Posts: 3


View Profile Email
« Reply #4 on: May 21, 2007, 08:38:41 PM »

Nope, nothing in that folder.
Logged
fog
Zookeeper
1000 XP
*
Offline Offline

Posts: 13185



View Profile WWW Email
« Reply #5 on: May 22, 2007, 10:51:10 PM »

Nope, nothing in that folder.
Hmm now I'm confused Smiley

Well as I said earlier, nobody else has reported this so we can probably assume it's something to do with your PC setup although I can't think what just now.  I'll give it a bit of thought.
Logged

Torpedomax
5 XP
*
Offline Offline

Posts: 6


View Profile Email
« Reply #6 on: May 23, 2007, 02:25:26 PM »

you are not the only one that is having this issue. I am having the same problem on my home PC. However, I have had the pleasure of playing echoes on my work PC. Fantastic game would keep me amused for weeks on end.

anyways for the trouble shooting.

updated all nvidia drivers
updated all sound drivers... I do have a sound card however I do not think it is a hard ware issue.
clean reboot. no other programs runnning
DX9.0c
Windows XP pro.

if you want the specs of the machine I can get them no problem
still gives me this runtime error

my question is what specific file is it trying to load at line 5434.

Logged
fog
Zookeeper
1000 XP
*
Offline Offline

Posts: 13185



View Profile WWW Email
« Reply #7 on: May 23, 2007, 07:30:11 PM »

Thanks Torpedomax. 

my question is what specific file is it trying to load at line 5434.
Well for reasons beyond my control the error line number doesn't relate exactly to my code (it's normally a few lines out) but ther are only 2 pieces of music in the game so provide they are ok there is no obvious problem.

./echoes/media/music/MM_Menu.mp3
./echoes/media/music/particleillusionloop.mp3
Logged

Torpedomax
5 XP
*
Offline Offline

Posts: 6


View Profile Email
« Reply #8 on: May 24, 2007, 03:54:54 AM »

I have both music files in the correct location, if that was any concern. I have no idea what it could be..

I will check back regularly to see if there was a fix. as well as try and find one on my end.

thanks anyways
Logged
Torpedomax
5 XP
*
Offline Offline

Posts: 6


View Profile Email
« Reply #9 on: May 24, 2007, 04:06:50 AM »

UPDATE

Just to see if I could trouble shoot some more I have insatlled... or rather unzipped all the games at BinaryZoo
none of them work they all flip back error that they could not load music at line #### different for each game.... I had a feeling that it had to do someting with my machine probably something I did. Anyways if the game and line numbers would help in anyway let me know and I can get them for you.

What enfironment are you running the games in... flash?
Logged
EricT
1000 XP
*
Offline Offline

Posts: 1112


I sleep with FOG.

tomassetti13@hotmail.com folkefiendar
View Profile Email
« Reply #10 on: May 24, 2007, 04:42:02 AM »

Darkbasic Pro...

Which I am guessing it has something to do with the way it is compiled (or the term I like to use for anything compiled via DBP's compiler: crapiled) and your computer not liking it.

http://darkbasicpro.thegamecreators.com/?m=showcase&i=14 < Try downloading a game from there that isn't a BZ game, see what happens.
« Last Edit: May 24, 2007, 04:45:02 AM by EricT » Logged

My Achievements Earned:

Sit on my ass and do nothing for 2 hours - CHECK
Stare at a computer screen for more than an hour - CHECK
Ignore those around me for more than 10 hours - CHECK
Kill 2 hookers - 1 To Go
EricT
1000 XP
*
Offline Offline

Posts: 1112


I sleep with FOG.

tomassetti13@hotmail.com folkefiendar
View Profile Email
« Reply #11 on: May 24, 2007, 04:52:57 AM »

Oh, dogstar and torpedomax... Post some specs. I'm willing to bet there is something similar in the hardware specs of both of your home machines that is the culprit. I remember when I used to use integrated sound (Realtek powered, can't remember the model/version, though) I had a similar problem with a lot of the programs I would compile via DBP 4 (I think, mighta been 3). Of course, those are older than what is being used for Echoes, but I don't think any updates have changed the sound routines what so ever. I may be wrong though, I don't follow the language like I used to.
Logged

My Achievements Earned:

Sit on my ass and do nothing for 2 hours - CHECK
Stare at a computer screen for more than an hour - CHECK
Ignore those around me for more than 10 hours - CHECK
Kill 2 hookers - 1 To Go
Torpedomax
5 XP
*
Offline Offline

Posts: 6


View Profile Email
« Reply #12 on: May 24, 2007, 05:33:28 AM »

I went to that site above and some of the games worked and some did not I got cow abductor nad alien racer to work no problems. but all the others had the same basic error could not load music on line ####

computer specs to come
Logged
Torpedomax
5 XP
*
Offline Offline

Posts: 6


View Profile Email
« Reply #13 on: May 24, 2007, 05:40:14 AM »

so here is my DXdiag... it will give you a ton of information most of which I have no Idea what to do with but I will give you all the information I can.
it gives computer specs and takes it I feal about 3 steps further... if you are looking for something in here that is not or you are confused on the compter hardware or software let me know.

thanks for your time.

* Torpedomax.txt (72.28 KB - downloaded 290 times.)
Logged
EricT
1000 XP
*
Offline Offline

Posts: 1112


I sleep with FOG.

tomassetti13@hotmail.com folkefiendar
View Profile Email
« Reply #14 on: May 24, 2007, 06:19:39 AM »

As I guessed, its definitely something to do with the way Load Music is crapiled by the crapiler of DBP not liking your PC.

As for a fix, no clue. Route it through Load Sound (which is what I am guessing Cow Abdcuctor and Alien Racer do, unless they use a 3rd party plugin), possibly? Not sure what kinda effect that would have with the other sounds being run through the game, though.
« Last Edit: May 24, 2007, 06:24:58 AM by EricT » Logged

My Achievements Earned:

Sit on my ass and do nothing for 2 hours - CHECK
Stare at a computer screen for more than an hour - CHECK
Ignore those around me for more than 10 hours - CHECK
Kill 2 hookers - 1 To Go
Pages: [1] 2 3 4 Go Up Print 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.18 | SMF © 2013, Simple Machines
Simple Audio Video Embedder
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!